GOLONKA Z WODY DUSZONA W KISZONEJ KAPUŚCIE...

SUPER POTRAWA NADAJĄCA SIĘ NA IMPREZY I SPOTKANIA RODZINNE PODAWANA DO PIWKA...

kapusta kiszonadania mięsnegolonkaPrzekąski

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 192 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • • golonka wieprzowa -2 sztuki
  • • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • • 2 kopiaste łyżki smalcu(najlepiej ze skwarkami)
  • • pieprz w ziarenkach - 8 ziaren
  • • marchew - 2 sztuki
  • • kminek, sól ,cukier..
  • • ziele angielskie - 5 ziarna
  • • kawałek korzenia selera
  • • por - 0.5 sztuki
  • • mąka – 2 łyżki
  • • biała cebula - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Sposób przygotowania:
  • 1. Warzywa, oprócz cebuli, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 3 litrami wody. Dodaj przyprawy.
  • 2. Dodaj oczyszczone golonki i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu kiedy zrobią się miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru, aby trochę ostygło.
  • 3. Poszatkuj kapustę, posyp kminkiem, dodaj do pozostałego wywary po gotowaniu mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
  • 4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Ze smalcu (ze skwarkami)i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty całą kapustę posyp łyżką cukru aby nadać lekko słodkawy smak, wszystko wymieszaj..
  • 5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj ułożoną na kapuście golonkę z piwem…
  • SMACZNEGO!!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy