Golonka z wody duszona w kiszonej kapuście... - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Sposób przygotowania:
1. Warzywa, oprócz cebuli, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Zalej 3 litrami wody. Dodaj przyprawy.
2. Dodaj oczyszczone golonki i gotuj przez ok. 2 godziny, do momentu kiedy zrobią się miękkie. Następnie wyjmij mięso z wywaru, aby trochę ostygło.
3. Poszatkuj kapustę, posyp kminkiem, dodaj do pozostałego wywary po gotowaniu mięsa i gotuj do momentu kiedy będzie miękka.
4. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Ze smalcu (ze skwarkami)i cebuli zrób zasmażkę dodając mąkę, następnie dodaj do kapusty całą kapustę posyp łyżką cukru aby nadać lekko słodkawy smak, wszystko wymieszaj..
5. Oddziel mięso od kości. Mięso dodaj do kapusty i gotuj jeszcze przez 20 minut, żeby wszystkie smaki się połączyły. Podawaj ułożoną na kapuście golonkę z piwem…
Komentarze