Golonka indycza w kapuście

Ocena:

4.41 (205)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 3 osób
Golonka indycza, nieco lżejsza od wieprzowej a równie pyszna.

Składniki:

  • 3 golonki ok 1 kg
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • szczypta kminku
  • szczypta majeranku
  • szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju

Golonka indycza w kapuście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę wypłukać, zalać wodą zagotować i odcedzić.
  • Pod kapustę włożyć golonki. Na wierzch zetrzeć na tarce marchewkę i dodać pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Dodać olej i ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z pieczywem.

Porady

Zobacz też: Golonka po bawarsku i 9 innych klasyków z kuchni niemieckiej

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne