Faszerowane jajka 2

Jajka z smacznym farszem,

Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 172 głosów)

Składniki:

  • filet z kurczaka gotowany albo duszony 1 szt ogórek konserwowy ok 1/2 szt marchew gotowana 1/4 szt ser żółty starty ok 1 łyżka natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem cebula albo por posiekany 1 łyżka jajka 5 szt sól pieprz majonez

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo(ok 10 min), obieramy i kroimy na połowy. Z połówek wyjmujemy żółtka. Filet drobniutko kroimy. Drobno kroimy też ogórka i marchew (ja posiekałam jeszcze jedną połówkę jajka). Przygotowane składniki farszu mieszamy i dość mocno doprawiamy do smaku. Wszystko łączymy majonezem. Do farszu możemy dodać trochę rozdrobnionych żółtek. Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek.

Porady

Inne przepisy? Sprawdź najlepsze pomysły na jajka faszerowane

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy