Dżem z jabłek i kiwi
Dżem z jabłek i kiwi - Przepis na Dżem z jabłek i kiwiPrzygotowanie: 30 minut Składniki na 5 słoików po 220 ml
Składniki:
- 300 g kiwi (obranych ze skórki)
- 1 kg jabłek
- Cukier żelujący 2:1 Dr.Oetkera
Kuchnia:
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce na grubsze wiórki, przełożyć do garnka. Obrane kiwi pokroić w drobną kostkę, dołożyć do jabłek.
- Cukier żelujący 2:1 Dr. Oetkera wsypać do owoców, mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty.
- Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoików i ustawić je do góry dnem na około 5 minut.
Kalorie: 0.00
Podobne przepisy
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
40 min.

Dżem z jabłek to świetny dodatek do szarlotki lub kanapki. Sprawdzi się również jako nadzienie do naleśników. Samodzielne przygotowane konfitury są o wiele tańsze i zdrowsze niż ich sklepowe odpowiedniki. Wypróbuj nasz prosty i pyszny przepis na dżem z jabłkowy.
Dżem z jabłek
Czas przygotowania:
120 min.

świetny do naleśników, ciast i jako pospolity dżem :)
Dżem z aronii, jabłek i gruszek
Czas przygotowania:
180 min.

Przetwory owocowe. Pyszny dżem z kiwi.
Dżem agrestowy z kiwi i miętą
Czas przygotowania:
70 min.

bardzo smaczny
Dżem z jabłek i nektarynek
Czas przygotowania:
35 min.

Bardzo szybki sposób na pyszny i wyjątkowy w smaku dżem z sezonowych jabłek:)
Dżem z jabłek o smaku karmelowym
Czas przygotowania:
30 min.

Zapiekanka z jabłek - doskonała, nie za słodka propozycja z ulubionymi owocami jesieni.
Zapiekanka z jabłek
Czas przygotowania:
60 min.

Dżem z pigwy to jeden z tych przetworów, które pojawiają się w naszej spiżarni co roku. Jest supersmaczny i idealnie pasuje zarówno do herbaty, jak i np. do ciast. Dżem z pigwy jest lekko kwaskowy.
Dżem z pigwy
Czas przygotowania:
20 min.

Naturalny kisiel bez sztucznych dodatków :)