Burrito z chili sin carne i limonkowym ryżem to typowe danie tex-mex, ale w wersji całkowicie roślinnej.To pełnowartościowy, pyszny posiłek, bardzo prosty w przygotowaniu. Można dodać do niego świeżych warzyw np. rukoli, pomidorów i ogórków – również świetnie się sprawdzą. Tak przygotowana potrawa smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno.
(średnia 4.48 z 167 głosów)
Porady
Zobacz też: chili z trzech rodzajów fasoli
Do burrito można wykorzystać domowe tortille wykonane z mąki pszennej lub z mąki kukurydzianej. Taka pszenna tortilla to szybka przekąska, którą można zabrać do szkoły lub do pracy jako lunch. Jeżeli chcecie znaleźć inspirujące przepisy na wegetariańskie dania to polecamy sięgnąć po jedną z książek opisujących kuchnię roślinną. Połączenie smaków i składników mogą nie raz zaskoczyć !
Komentarze