Tortille kukurydziane

Ocena:

4.28 (229)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Tortille kukurydziane, idealne do zawijasów z warzywami i mięsem

Składniki:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • szczypta soli i pieprzu

Tortille kukurydziane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąki przesiewamy i mieszamy z przyprawami.
  • Dodajemy stopniowo wodę cały czas wyrabiając ciasto.
  • Gdy już będzie elastyczne, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny.
  • Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka - u mnie o wymiarach talerza deserowego.
  • Gotowe placki wkładamy na rozgrzaną patelnię i "smażymy" z dwóch stron.
  • Uwaga! placki bardzo szybko się rumienią!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne