Budyń karobowy / Fot. Fotolia
4.51 (182)
Budyń karobowy to słodka alternatywa dla budyniu czekoladowego. Karob jest naturalnie słodki, słodszy niż kakao i czekolada - przygotujcie z nim budyń, będzie pysznie!
masło 1 łyżeczka
mleko 0.5 l
żółtko 2 szt.
miód 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 3 łyżki stołowe
karob 4 łyżki stołowe
przyprawa do piernika 1 łyżeczka
Porady
Zobacz przepis na: budyń jaglany
Budyń karobowy warto przygotować w garnku o grubym, nieprzywierającym dnie. Wtedy będziemy mieć pewność, że nic się nie przypali. Do mieszania warto używać szpatułki silikonowej, która pomoże dokładnie wymieszać masę. Gdy wybierzemy atrakcyjne wizualnie pucharki lub miseczki, wtedy domowy budyń będzie wyglądał wyjątkowo apetycznie.