BLOK CZEKOLADOWY

Pyszny nie za słodki przepis na blok

dodany przez: Renii

ciasto czekoladowe Desery

Czas przygotowania:
30min.
Ocena:

(średnia 4.54 z 199 głosów)


Składniki:

  • 250g mleka w proszku
  • 100g margaryny
  • 70 ml wody
  • pół szklanki cukru
  • 5 g herbatników
  • 3 łyżki kakao
  • garśc rodzynek
  • garśc orzechów włoskich
  • kilka śliwek suchonych
  • skórka pomarańczowa kandyzowana
  • kilka kropli aromatu

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Margaryne z wodą i cukrem rozpuścic na wolnym ogniu.Mleko,kakao wymieszac dodac pokruszone herbatniki,posiekane orzechy i reszte bakali.Roztopioną i ostudzoną margaryne dodac do mleka dokładnie wymieszac.Wyłożyc do formy i odstawic około 4 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy