Blok czekoladowy

Kaloryczny blok czekoladowy

ciasto czekoladoweDeseryblok czekoladowyPrzekąski

Czas przygotowania:
150 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 166 głosów)

Składniki:

  • 4 suche wafle
  • 400 g margaryny
  • 400 g mleka w proszku
  • 1 i 1/2 szkl cukru
  • 6 łyżek kakao
  • 100 g dowolnych orzechów
  • 100 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę rozpuścić z cukrem.
  • Zestawić z ognia, dodać mleko, kakao i dokładnie utrzeć.
  • Dwa wafle ( ja użyłam okrągłych ) odłożyć, a dwa pokruszyć, dodać razem z rodzynkami i orzechami do masy i wymieszać.
  • Na jeden wafel wyłożyć masę, rozsmarować.
  • Przykryć drugim waflem .
  • Cały wafel położyć między dwie deski i obciążyć czymś ciężkim.
  • Odstawić na 1-2 godziny , aby blok ładnie się sprasował.
  • Pokroić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy