BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI

Ten przepis posiadam od mojej wychowawczyni z podstawówki p. Karoliny. Bardzo polecam tą słodycz!!!

ciasto czekoladoweDesery

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
500 kcal
Ocena:

(średnia 4.06 z 278 głosów)

Składniki:

  • - 1 opakowanie mleka w proszku (nie granulowane)
  • - 1 kostka margaryny
  • - 1/2 szklanki wody
  • - 2 łyżki kakao
  • - 2 paczki herbatników (około 50 - 80 gram)
  • - 2 szklanki cukru
  • - forma keksówka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę, cukier i wodę umieścić w garnku, i mieszając doprowadzić do wrzenia. Zestawić z gazu.
  • W misce wymieszać mleko w proszku i kakao. Dodać do rozpuszczonej margaryny i dokładnie wymieszać.
  • Herbatniki pokruszyć na nie za drobne kawałki i dodać do masy. Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Chłodną czekoladę wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
  • SMACZNEGO:):):)

Kalorie: 500

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy