REKLAMA

Babeczki z masą kajmakową

Pyszna, słodka przekąska

dodany przez: czarrna czarrna

Desery muffinki

Czas przygotowania:
1godz. 40min.
Ocena:

(średnia 4.48 z 191 głosów)


Składniki:

  • 40 dkg mąki,
  • 1 kostka margaryny,
  • 15 g cukru pudru,
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • masa:
  • 3/4 puszki masy krówkowej,
  • 1 kostka masła,
  • 1 kieliszek spirytusu
  • dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w syropie,
  • 1 galaretka, polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • 1.
  • Na około 40 babeczek. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić do stężenia.
  • 2.
  • Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
  • 3.
  • Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masę kajmakową. Na końcu dodać spirytus. Do wystudzonych babeczek wkładać po 2-3 wisienki z syropu. Przykrywać masą. Galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Udekorować polewą. Smacznego :)

Porady

Domowa masa kajmakowa - wypróbuj nasze sposoby!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy