Moje Gotowanie na listopad 2020 to propozycje idealne na jesień. Mamy więc dania pełne smaku i aromatu - symbole listopada - pieczona gęś, kasztany czy marchewkę. Nie zabraknie dań od naszych ekspertów - ugotuj jak mistrz spaghetti z dyni, podaj soczystą polędwicę czy upiecz gruszkowy strudel. Co jeszcze w listopadowym numerze? Spis treści poniżej.
Moje Gotowanie listopad 2020
Moje Gotowanie listopad 2020 - to numer apetyczny i pełna jesień w kuchni. Polecamy 5 obiadów prosto z piekarnika, specjał kuchni francuskiej, a także przepisy z marchewką na tarte, placki i pudding. Ponadto poczytajcie kolejne porady ekspertów: Szefa Roberta Sowy, Szefowej Cristiny Catese, Szefowej Beaty Śniechowskiej. Cały spis treści poniżej.
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Królowa sezonu - Marchewka - pełne witamin pudding i sałatka, pożywne placki oraz tarta, a na deser ciasto – to znane i lubiane warzywo potrafi zaskoczyć nie tylko smakiem, ale i formą
Na dwa kęsy - kuszące krągłości - Falafele, kofty, nuggetsy i pulpeciki
Kulinarne odkrycie - Skarby z kolczastej łupiny - Jadalne kasztany doskonale sprawdzą się jako gorąca chrupiąca przekąska, a także w postaci kremu, farszu do pieczonej gęsi czy zmiksowane na zupę
Dania główne - Gorący posiłek prosto z pieca - Nic nie rozgrzeje tak szybko jak warzywny gulasz upieczony w kociołku czy pożywna zapiekanka z porcją mięsa
Po prostu zrób to! Rillettes z gęsi – mięsne smarowidło Połączenie pasztetu ze smalcem skrywa w swym wnętrzu kruche kawałki gęsiny
Szybko łatwo pysznie - Soki i koktajle wzmocnią cię jesienią - Wyciśnięte lub zmiksowane warzywa i owoce w soczystych barwach dodadzą energii, a zawarte w nich składniki poprawią odporność
Do smaku - Zatar - Harissa Wyjątkowa mieszanka przypraw w formie pasty lub proszku sprawia, że dania z warzyw i drobiu mają zadziorny charakter
Trzy razy Halloween - Cukierek albo psikus Łączymy domowe wypieki ze szczyptą humoru. To przepis na pyszną zabawę podczas długich jesiennych wieczorów
Codziennie w dobrej formie - Dlaczego potrzebujemy tłuszczów - Dostarczają kalorii i biorą udział w przyswajaniu witamin – o tym, gdzie znaleźć te dobre
Królowa witamin - Co warto wiedzieć o witaminie C
Sama słodycz - Ciasta i desery na radosne życie „Dziewczyny z wypiekami” zapraszają na oryginalne cukiernicze cuda inspirowane włoską beztroską i hiszpańskim temperamentem
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:
Beata Śniechowska - Dynia niejedno ma imię - Makaronowa w formie apetycznego spaghetti i hokkaido zmiksowana na pyszny krem
Robert Sowa - Polędwica – soczysta i pyszna - Delikatne mięso, które zachwyci nawet wybredne kulinarne gusta
Cristina Catese - Listopad na włoską nutę - Wyjątkowe przepisy na pieczony kalafior, domowej roboty makaron i strudel z gruszkami
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:
Nowości z księgarni - Dzięki książce „Korean Lifestyle Book” poznamy koreański styl życia, a inne wciągające powieści umilą niejedno popołudnie
Świat na talerzu - Orientalny Teheran - Stolica pachnie różą i korzennymi przyprawami oraz kusi kuchnią pełną warzyw, ziół i mięs