Ciasto naleśnikowe to coś, co warto umieć przygotować. Jest wyjątkowo łatwe do zrobienia – gwarantujemy, że z tym ciastem poradzi sobie nawet początkujący domowy kucharz.
Ciasto naleśnikowe można przygotować na kilka sposobów, ale podstawowy przepis zakłada użycie mąki, mleka, jaj oraz szczypty soli. Jeśli chcecie, by wasze
ciasto naleśnikowe było jeszcze bardziej puszyste i delikatne, dodajcie do niego trochę gazowanej wody mineralnej.
Ciasto naleśnikowe powinno mieć lejącą konsystencję, nie za rzadką i nie za gęstą. Warto smażyć naleśniki na maśle lub wykorzystać sprytny patent. Otóż rozpuszczone masło możemy dodać bezpośrednio do ciasta, dzięki czemu nie będziemy musieli już używać tłuszczu do smażenia.
Ciasto naleśnikowe lubimy zjadać nawet bez dodatków – odpowiednio przygotowane jest pyszne!