Zupa z soczewicy
Zupa z soczewicy - Przepis na Zupa z soczewicyPyszna zupa z czerwonej soczewicy.

Zupa z soczewicy / fot. iStock
Zupydania mięsne
- Czas przygotowania:
- 70 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
Ocena:
(średnia 4.49 z 184 głosów)
Składniki:
- ok 3l wody
- 2 skrzydełka z kury
- 1 większa marchewka
- 1 pietruszka
- Mały kawałek selera
- 3 średnie ziemniaki
- 4 garści soczewicy (ja użyłam czerwonej)
- Natka pietruszki
- Majeranek
- Sól
- Pieprz
- Przecier pomidorowy
- Odrobina śmietany do zabielenia
Kroki wykonania:
- 1. Wodę solimy, skrzydełka gotujemy razem z warzywami pokrojonymi według upodobań.
- 2. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy soczewicę i gotujemy.
- 3. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i możemy lekko zabielić śmietaną.
- 4. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem.
- 5. Gotową zupę wlewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
25 min.

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 1 godzina 10 minut Porcja: 510 kcal Składniki 6 porcji
Zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
15 min.

Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 25 minut
Porcja: 265 kcal
Składniki na 4 porcje
Zupa z soczewicy
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
40 min.

Dahl to indyjska zupa z soczewicy, pomidorów i papryki. Gęsta, pikantna i aromatyczna. To danie, które syci na długo i mocno rozgrzewa! Dahl z soczewicy to idealny pomysł na obiad w chłodne dni.
Dahl - indyjska zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
60 min.

Kiedyś bardzo popularna, potem zapomniana soczewica wraca teraz co raz częściej na nasze stoły
Zupa z soczewicy :
Czas przygotowania:
60 min.

Pożywna sycąca zupa .
Rozgrzewająca zupa z soczewicy zielonej
Czas przygotowania:
30 min.

Tradycyjna zupa turecka, bardzo smaczna i pozywna, podawana z cytryna i chlebem.
Mercimek corbasi - zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
60 min.

smaczna i zdrowa
Zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
50 min.

sycąca i smaczna,w sam raz na jesienne chłody
Gęsta zupa z czerwonej soczewicy
Czas przygotowania:
1440 min.

Uwielbiam zielona soczewice a to bułgarska zupa z ksiązki "Kuchnie świata".