Zupa meksykańska

 Zupa meksykańska to sycąca i rozgrzewająca propozycja na obiad na jesienne dni. Spróbujcie zupy meksykańskiej na bazie fasoli w sosie cayenne.

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.57 z 180 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.W garnku z grubym dnem na łyżce oleju szklimy posiekaną czerwoną cebulę i 4 ząbki czosnku. Dokładamy mielone mięso wołowe, mieszamy i smażymy, aż się przyrumieni.
  • 2.Wlewamy ok. 1 l wody lub bulionu, dodajemy grubo starte marchewki, zagotowujemy, zbieramy szumowiny.
  • 3.Dokładamy słoik fasoli w sosie cayenne, odsączoną kukurydzę z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i przecierem pomidorowym w razie potrzeby. Podajemy z ryżem i posiekaną kolendrą.

Porady

Wymieniony w składnikach 1 słoik fasoli to danie z przepisu na fasolę w sosie cayenne.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy