Krążki cebulowe

Złociste i chrupiące krążki cebulowe to szybka i prosta przekąska do podjadania w trakcie seansu filmu lub podczas transmisji meczu. Takie krążki cebulowe to częsty dodatek w kuchni amerykańskiej do hamburgerów lub jako samodzielna przystawka. Warto wiedzieć, że przepis na krążki cebulowe jest niezwykle łatwy w przygotowaniu. Sprawdź, jak zrobić krążki cebulowe. 

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Przystawki Przekąski

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.44 z 194 głosów)


Kroki przygotowania:

  • obieranie-cebuli 1.

    Krążki cebulowe –  przepis:
    Na początek cebulę obieramy i kroimy w plasterki o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Potem mąkę pszenną  mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Każdy krążek obtaczamy  i gotowe krążki odkładamy na bok. Do pozostałej mieszanki mąki pszennej dodajemy jajko i mleko.

  • krazki-cebulowe-przygotowanie 2.

    Mieszamy, aż powstanie dość gęste ciasto. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie panierujemy w bułce tartej. Krążki smażymy w gorącym tłuszczu przez minutę, aż się zrumienią, a następnie przewracamy i smażymy z drugiej strony. Krążki cebulowe znakomicie smakują podane z sosem na bazie majonezu, ketchupu i soli. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy