Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
Ocena:
4.47
(197)
30 min.
dla 4 osób
Pyszny przepis na obiad :)
Składniki:
-szklanka kaszy jaglanej
-0.5 kg miesa mielonego
-2 cebule
-czosnek granulowany lub inne ulubione przyprawy
do miesa
-olej do smażenia
-sól i pieprz
na wierzch:
-żólty ser
Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ugotuj kasze. nagrzej piekarnik do 180 stopni, rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebule, do miesa dodaj sól i pieprz. ugotowaną kasze wyłóż do naczynia żaroodpornego na to cebule i mieso mielone przyprawione, wierz posypac czostkiem granulowanym lub innymi ulubionymi przyprawami, piec przez 50 minut, po tym czasie wyjąc na chwile posypac szybko startym żółtym serem i zapiekac jeszcze 10 minut.