wysmienity_tort_biedronka

Wyśmienity tort biedronka

Ocena:

4.49 (157)

  • 3 godz. 0 min.
Tort wykonałam na 3 urodzinki mojej córuni Nikolki.Była nim zauroczona,a gościom bardzo smakował!

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 3/4 szkl.cukru
  • 3/4szkl.mąki
  • 5 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:0,5l śmietany 36%
  • 1 galaretka truskawkowa
  • puszka brzoskwiń

Wyśmienity tort biedronka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Biszkopt:Potrzebne sa 2 miski :mała na główkę i duża na brzuszek.Na prostokątnej blaszce upiekłam biszkopt.   Białka ubić z cukrem.Potem dodać resztę składników.Piec 20min. w 180*c.   2 miski małą i dużą wyłożyć folią i wyłożyć je równiótko biszkoptem. Krem:   Śmietanę ubić,galaretkę rozpuścić w jadnej szklance wody -połaczyć.Potem pokroić  brzoskwinie i wymieszać.Wyłożyć krem na biszkopt i na godz. do lodowki.  Miski obracamy do góry dnem i mamy ładny już kształt biedronki.  Masę marcepanową wałkujemy i nakładamy na biedronkę.Na to zabarwiony lukier i  gotowe. Aby zabarwic lukier można kupic barwniki spożywcze,lecz ja w swojej okolicy nie mogłam ich kupic.Więc aby uzyskac czerownu lukier dodałam soku z buraka.Zielony lukier który jest na około biedronki kupiłam,owoce są cukrowe różyczki także.Różki zrobiłam z ciastek czekoladowych i nałożonych na  nich chrupkach.Tort może nie jest idealny lecz w pieczeniu tortów jestem początkująca gdyż to jest mój trzeci tort.Mimo wszystko jego pieczenie sprawiło mi dużą przyjemnośc,gdyż później widziałam uśmiech mojej córeczki!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne