Wyjątkowy krem do karpatki

smakowicie

Deserybudynie

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • 300g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kieliszek spirytusu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1/3szklanki mleka odlewamy a reszte gotujemy
  • do odlanego mleka wsypujemy budyń , jajka i żółtko cukier waniliowy i wszystko mieszamy i wlewamy do gotującego sie mleka, gotujemy chwilke aż zgęstnieje
  • odstawiamy do schłodzenia
  • masło ucieramy z cukrem pudrem az się zrobi biała masa i powoli dodajemy schlodzony budyn i mieszamy a na końcu dodajemy spiryrus lub wódke i sok z cytryny

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy