
Paccheri al pesce spada - Przepis na Paccheri al pesce spada
Włoskie danie Paccheri al pesce spada to specjał dla fanów ryb. Paccheri nadziewane miecznikiem podajemy na przystawkę lub kolację.
Włoskie słodkości to propozycje, które sprawdzają się na różne okazje. Jeden z pomysłów to włoska rolada z czekoladą, czyli Tronchetto di natale. Jej przygotowanie jest czasochłonne, ale z podpowiedziami szefowej Cristiny Catese rolada z czekoladą, która wygląda niczym pień drzewa wygląda i smakuje wyśmienicie.
fot. Marcin Klaban
(średnia 4.51 z 182 głosów)
Porady
Do przygotowania przepisu wykorzystujemy:
- do ciasta jajka w rozmiarze M
- do ciasta mąkę typ 00
- do ciasta nasionka z laski wanilii
- do kremu czekoladowego śmietankę 36%
W trakcie pieczenia biszkoptu pod żadnym pozorem nie uchylajmy drzwiczek piekarnika – cała para musi pozostać w środku, aby ciasto się nie przesuszyło, a włoska rolada czekoladowa wyszła idealnie.