Jajecznica ze szpinakiem - wiosenne śniadanie

Jajecznica ze szpinakiem - bomba witamin i smaku na wiosenne śniadanie. Lepiej wykorzystać szpinak świeży czy mrożony? Jak doprawić jajecznicę ze szpinakiem? Podpowiadamy prosty przepis na jajka i szpinak na śniadanie.

dodany przez: Julita gotuje

jajecznica

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
158 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.53 z 191 głosów)


Składniki:

  • szpinak ok. 200 g
  • 4 jajka
  • masło
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Jajka 1.

    Jajka wbijamy do miski.  Na patelni roztapiamy masło.

  • Szpinak 2.

    Szpinak myjemy i siekamy. Na patelnię wlewamy jajka, rozmącamy białka, aby się ścieły, dosypujemy szpinak, mieszamy go z białkiem i żółtkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jako dodatek jajecznica ze szpinakiem może być podana do bagietki, a pysznie będzie smakować z kaparami - wtedy nie musimy dodawać tyle soli.

Kalorie: 158

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy