Wegańska quesadilla

Meksykańska quesadilla to pożywna przekąska w stylu street food. Przepis jest szybki i prosty, a przy tym zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin.

dodany przez: marlenas

Ocena:

(średnia 4.49 z 172 głosów)


Składniki:

  • 8 placków pszennej tortilli
    1 puszka czarnej fasoli (ok. 300 g)
    1 puszka kukurydzy (ok. 300 g)
    1 papryka
    2 pomidory
    chili
    tymianek
    suszona lub świeża natka kolendry
    sól

  • pieprz

Rodzaj diety:

Kroki przygotowania:

  • Pomidora i paprykę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni

  • dodajemy przyprawy. Gdy sok z warzyw odparuje
  • dodajemy fasolę i kukurydzę. Przez chwilę podsmażamy. Na każdy placek tortilli nakładamy farsz. Układamy go tak
  • aby zajmował tylko połowę placka. Następnie zamykamy tortillę (zginamy ją na pół) i podgrzewamy na patelni lub w opiekaczu. Podajemy na ciepło.

    Quesadillę podajemy z guacamole lub innym meksykańskim sosem.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy