4.46 (195)
Pasta z pieczonej papryki to pyszna i zdrowa przekąska. Prosta i szybka w przygotowaniu, zawiera mnóstwo witamin
2 czerwone papryki
olej
1 puszka białej fasoli lub ciecierzycy
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka masła orzechowego lub tahini
1 łyżeczka wędzonej papryki
sól
½ łyżeczki kuminu
Aromatyczna pasta z pieczonej papryki świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek
Właściwości papryki
Papryka to super zdrowe warzywo. Zawiera mnóstwo beta-karotenu
Musztarda w kuchni
Musztarda ma bardzo szerokie zastosowanie. Oprócz sosu do dań z grilla
Wykonanie
Papryki kroimy w ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Skórkę smarujemy olejem
Porady
Zobacz też: Wegańska tarta czekoladowa z gruszkami w winie