Tosty z papryką i cebulą

Ocena:

4.5 (162)

  • 5 min.
  • dla 4 osób
  • łatwy

Tosty z papryką i cebulą to prosta przekąska do spożycia w ciągu dnia. Ziarna słonecznika są dodatkową porcją witamin i delikatnie chrupią.

Składniki:

  • 4 kromki ciabatty
  • oliwa
  • ząbek czosnku, posiekany
  • plastry prosciutto
  • awokado – obrane, wypestkowane, pokrojone w plastry
  • duży mięsisty pomidor, pokrojony w plastry „w poprzek”
  • pomarańczowa papryka, oczyszczona, pokrojona w plastry
  • 1/2 czerwonej cebuli, pociętej w piórka
  • pesto
  • 4 łyżeczki uprażonych ziaren słonecznika

Tosty z papryką i cebulą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki ciabatty smarujemy oliwą i czosnkiem, podsmażamy na złoto i chrupiąco. Na wierzchu kładziemy pozostałe składniki, smarujemy pesto, posypujemy słonecznikiem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Porady

Zobacz także: tosty z bobem i twarożkiem 

 

Udostępnij: Udostępnij

Notka redakcyjna

Jeśli zaplanujemy na śniadanie tosty, ominie nas poranna wyprawa po pieczywo – można przecież wykorzystać wczorajszy chleb, który po przysmażeniu i tak będzie cudownie smaczny, rumiany, pachnący i chrupiący.

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne