Tosty z papryką i cebulą

Tosty z papryką i cebulą to prosta przekąska do spożycia w ciągu dnia. Ziarna słonecznika są dodatkową porcją witamin i delikatnie chrupią.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

chleb tostowy tosty Przekąski na ciepło

Czas przygotowania:
5min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.5 z 162 głosów)

Składniki:

  • 4 kromki ciabatty
  • oliwa
  • ząbek czosnku, posiekany
  • plastry prosciutto
  • awokado – obrane, wypestkowane, pokrojone w plastry
  • duży mięsisty pomidor, pokrojony w plastry „w poprzek”
  • pomarańczowa papryka, oczyszczona, pokrojona w plastry
  • 1/2 czerwonej cebuli, pociętej w piórka
  • pesto
  • 4 łyżeczki uprażonych ziaren słonecznika

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Tosty z papryką i cebulą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki ciabatty smarujemy oliwą i czosnkiem, podsmażamy na złoto i chrupiąco. Na wierzchu kładziemy pozostałe składniki, smarujemy pesto, posypujemy słonecznikiem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Porady

Zobacz także: tosty z bobem i twarożkiem 

 

Notka redakcyjna

Jeśli zaplanujemy na śniadanie tosty, ominie nas poranna wyprawa po pieczywo – można przecież wykorzystać wczorajszy chleb, który po przysmażeniu i tak będzie cudownie smaczny, rumiany, pachnący i chrupiący.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy