Tosty z bobem i twarożkiem

Tosty z bobem i twarożkiem to pomysł na sezonowe, zdrowe śniadanie. Bób i kremowy twarożek tworzą zgrany duet. Spróbuj urozmaicić sobie śniadanie kanapkami na ciepło.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

chleb tostowy tosty Przekąski na ciepło

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.55 z 146 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki ziaren mrożonego bobu
  • sól, pieprz, cukier
  • 4 rzodkiewki
  • po łyżeczce soku i skórki z cytryny
  • 1/4 pęczka szczypioru, posiekanego
  • ząbek czosnku, posiekany
  • opakowanie kremowego twarożku
  • 8 kromek bagietki
  • masło
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Tosty z bobem i twarożkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bób wrzucamy na lekko posolony i ocukrzony wrzątek, blanszujemy 2–3 min, po czym odławiamy do miski z lodem. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach, razem z sokiem i skórką z cytryny, szczypiorem i czosnkiem mieszamy z twarożkiem. Kromki bagietki obsmażamy na maśle, smarujemy grubo masą twarożkową, wciskamy w nią osączony bób, posypujemy natką.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Porady

Zobacz także: tosty ze szparagami i jajkiem



 



 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy