Tatar

Bardzo lubię Tatara w tej wersji

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 50 dag polędwicy wołowej,
  • 1 duża cebula,
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 5 żółtek
  • papryka słodka w proszku,
  • Olej z pestek winogron,
  • maggi,
  • Sól,
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i zemleć. Uformować 5 porcji w kształcie kuli, spłaszczyć.Na każdą porcję połóżyć żółtko, a wokół ułożyć bardzo drobno pokrojoną cebulę i korniszony.Osobno podać pozostałe przyprawy.Wymieszać i doprawić wg uznania.
mięso przekąska cebula polędwica wołowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze