Syrop z czerwonej porzeczki

Polecam ten syrop, zimą smakuje rewelacyjnie...

Przetworysyropy

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 194 głosów)

Składniki:

  • 1 kg czerwonych porzeczek
  • 3 kg cukru
  • 3 łyżki kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Czerwone porzeczki umyć, a następnie osuszyć. Zalać je 3 litrami wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut.
  • Do soku dodać cukier i zagotować. Następnie dodać kwasek cytrynowy i wymieszać.
  • Gorący sok porzeczkowy wlać do ciepłych słoików. Zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.
  • Sok ten rozcieńcza się z wodą.
  • Ze składników wyjdzie ok. 4 litry soku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: