Syrop z czerwonej porzeczki

Polecam ten syrop, zimą smakuje rewelacyjnie...

Dodany przez:

Syrop z czerwonej porzeczki

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.88 z 8 głosów)

Składniki

  • 1 kg czerwonych porzeczek
  • 3 kg cukru
  • 3 łyżki kwasku cytrynowego

Przygotowanie

  1. Czerwone porzeczki umyć, a następnie osuszyć. Zalać je 3 litrami wody, zagotować i gotować jeszcze 10 minut.
  2. Do soku dodać cukier i zagotować. Następnie dodać kwasek cytrynowy i wymieszać.
  3. Gorący sok porzeczkowy wlać do ciepłych słoików. Zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.
  4. Sok ten rozcieńcza się z wodą.
  5. Ze składników wyjdzie ok. 4 litry soku.
przetwory porzeczka syrop
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze