REKLAMA

Skrzydełka w zalewie octowej

Skrzydełka w zalewie octowej to pyszna przekąska, którą przygotowuję na spotkania z rodziną.

dodany przez: Hubilaska

dania mięsne Przekąski

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.22 z 237 głosów)


Składniki:

  • Składniki:
  • 2 kg. skrzydełek z kurczaka
  • Zalewa:
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki soli
  • 5 łyżek cukru
  • 2 cebule
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • liśc laurowy
  • kilka ziaren gorczycy

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Skrzydełka dokładnie myjemy
  • kroimy (tzw. lotki odrzucamy) pozostawiamy dwie części.
  • Części
  • które zostawiliśmy do potrawy
  • gotujemy pół godziny w bulionie z kostek rosołowych.
  • Następnie smażymy je na oleju w panierce z jajka i bułki tartej.
  • Usmażone skrzydełka układamy w dość głębokim naczyniu.
  • Po usmażeniu wszystkich skrzydełek zalewamy je gorącą zalewą przygotowaną z w/w składników. Potrawę przygotowujemy dwa dni przed spożyciem
  • wtedy skrzydełka maja wyśmienity smak.
  • v\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } o\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } w\:* { BEHAVIOR: url(#default#VML) } .shape { BEHAVIOR: url(#default#VML) }
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy