Klopsiki w zalewie octowej

Małe co nieco.

dodany przez: szynszyla szynszyla

dania mięsne przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.25 z 187 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • Zalewa:
  • 4 szkl. wody
  • 2 szkl. octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • sól

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Klopsiki w zalewie octowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mielonego mięsa przygotowujemy malutkie klopsiki i smażymy na oleju.
  • Składniki na zalewę gotujemy i gorącym wywarem zalewamy klopsiki.
  • Najlepiej smakuje następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy