Klopsiki w zalewie octowej

Ocena:

4.25 (189)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Małe co nieco.

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • Zalewa:
  • 4 szkl. wody
  • 2 szkl. octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 listki laurowe
  • ziele angielskie
  • sól

Klopsiki w zalewie octowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mielonego mięsa przygotowujemy malutkie klopsiki i smażymy na oleju.
  • Składniki na zalewę gotujemy i gorącym wywarem zalewamy klopsiki.
  • Najlepiej smakuje następnego dnia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne