Mielone w zalewie octowej

Idealne na zimno i na zagrychę!!!

kotlety mielonePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.32 z 175 głosów)

Składniki:

  • ok 1 kg mielonego wieprzowego
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • cukier do smaku
  • ziele angielskie
  • bobkowe listko
  • 4 duże cebule

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mielone doprawiamyi formujemy małe kulki. Smażymy na złoty kolor i kładziemy do głebokiego naczynia - najlepij słoik.
  • Przygotowanie zalewy:
  • Gotujemy 3 szklanki wody, 1 szklankę octu, dodajemy ziele angielski, bobkowe listko, pokrojoną w talarki cebulę i doprawiamy cukrem do smaku. Gorąca zalewą zalewmy klopsiki. najlepiej samkują następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy