Mielone w zalewie octowej

Ocena:

4.28 (187)

  • 60 min.
  • dla 1 osoby

Idealne na zimno i na zagrychę!!!

Składniki:

  • ok 1 kg mielonego wieprzowego
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • cukier do smaku
  • ziele angielskie
  • bobkowe listko
  • 4 duże cebule

Mielone w zalewie octowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mielone doprawiamyi formujemy małe kulki. Smażymy na złoty kolor i kładziemy do głebokiego naczynia - najlepij słoik.
  • Przygotowanie zalewy:
  • Gotujemy 3 szklanki wody, 1 szklankę octu, dodajemy ziele angielski, bobkowe listko, pokrojoną w talarki cebulę i doprawiamy cukrem do smaku. Gorąca zalewą zalewmy klopsiki. najlepiej samkują następnego dnia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne