Mielone w zalewie octowej

Idealne na zimno i na zagrychę!!!

Dodany przez:

Mielone w zalewie octowej

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.13 z 15 głosów)

Składniki

  • ok 1 kg mielonego wieprzowego
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • cukier do smaku
  • ziele angielskie
  • bobkowe listko
  • 4 duże cebule

Przygotowanie

  1. Mielone doprawiamyi formujemy małe kulki. Smażymy na złoty kolor i kładziemy do głebokiego naczynia - najlepij słoik.
  2. Przygotowanie zalewy:
  3. Gotujemy 3 szklanki wody, 1 szklankę octu, dodajemy ziele angielski, bobkowe listko, pokrojoną w talarki cebulę i doprawiamy cukrem do smaku. Gorąca zalewą zalewmy klopsiki. najlepiej samkują następnego dnia.
przekąska cebula mielone ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze