Mielone w zalewie octowej

Idealne na zimno i na zagrychę!!!

dodany przez: pietraska06 pietraska06

kotlety mielone przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.29 z 183 głosów)

Składniki:

  • ok 1 kg mielonego wieprzowego
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • cukier do smaku
  • ziele angielskie
  • bobkowe listko
  • 4 duże cebule

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Mielone w zalewie octowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mielone doprawiamyi formujemy małe kulki. Smażymy na złoty kolor i kładziemy do głebokiego naczynia - najlepij słoik.
  • Przygotowanie zalewy:
  • Gotujemy 3 szklanki wody, 1 szklankę octu, dodajemy ziele angielski, bobkowe listko, pokrojoną w talarki cebulę i doprawiamy cukrem do smaku. Gorąca zalewą zalewmy klopsiki. najlepiej samkują następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: