Schab w marynacie piwnej

Ocena:

4.57 (162)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Doprawiony pyszny kotlet schabowy

Składniki:

  • Schab 600 gram ( 6 plastrów )
  • bułka tarta 200 gram
  • jajka 2 sztuki
  • Marynata
  • piwo 100 gram
  • cebula 1 sztuka starta na miazgę
  • sól pieprz
  • papryka czerwona ostra

Schab w marynacie piwnej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyłam pokroiłam na 6 plastrów Z piwa , cebuli startej ,soli ,pieprzu i papryki czerwonej ostrej mielonej zrobiłam marynatę wymieszałam wszystkie składniki. Natarłam schab i poczekałam 20 minut aby mięso przeszło Następnie maczałam w rozbełtanym jajku i bułce tartej smażyłam na smalcu z obu stron. Podawałam z frytkami i surówką :) 
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne