Schab parzony

schab parzony w ziołach. Kruchy, soczysty, zdrowy i bardzo smaczny.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • kurkuma
  • curry
  • ściereczka bawełniana i sznurek

Przygotowanie

  1. 1. Schab dokładnie myjemy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy mieszamy ze sobą i obficie posypujemy nimi mięso. Schab kładziemy na ścierce i ciasno zwijamy w ,,cukierka", boki związujemy sznurkiem i tak przygotowane mięso wkładamy na noc do lodówki.
  2. 2. Mięso możemy gotować w parowarze albo w innym naczyniu z wodą i końcówką do parzenia. Cały proces na 1 kg mięsa powinien trwać ok 1 godz. Po sparowaniu mięso studzimy, następnie odwijamy ze ściereczki i kroimy.
mięso schab wędlina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze