Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą

Kolejna sałatka śledziowa nie musi być nudna! Wykorzystaj wędzone filety śledzia, a do sałatki oprócz ziemniaków dodaj czerwoną fasolę. Całość będzie smakować wyśmienicie!

Dodany przez:

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 cukrowe cebule
  • 4 kiszone ogórki
  • 4 nieduże ugotowane ziemniaki
  • puszka czerwonej fasoli
  • słoiczek marynowanych pieczarek
  • 2 puszki wędzonych filetów śledziowych w oleju
  • sól, pieprz
  • majonez
  • gęsta kwaśna śmietana
  • szczypior do dekoracji

Przygotowanie

  1. Obrane cebule, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę.
  2. Fasolę odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do odcieknięcia.
  3. Pieczarki osączamy, kroimy w kostkę. Filety osączamy z oleju, rozdrabniamy.
  4. Wszystkie składniki mieszamy z solą i pieprzem do smaku oraz ulubioną porcją majonezu i śmietany. Schładzamy przed podaniem.
  5. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2016

Wskazówki

Zobacz też: Pikantna zupa fasolowa

sałatka śledziowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy