Kolejna sałatka śledziowa nie musi być nudna! Wykorzystaj wędzone filety śledzia, a do sałatki oprócz ziemniaków dodaj czerwoną fasolę. Całość będzie smakować wyśmienicie!
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Obrane cebule
ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę.
Fasolę odcedzamy
przelewamy zimną wodą i zostawiamy do odcieknięcia.
Pieczarki osączamy
kroimy w kostkę. Filety osączamy z oleju
rozdrabniamy.
Wszystkie składniki mieszamy z solą i pieprzem do smaku oraz ulubioną porcją majonezu i śmietany. Schładzamy przed podaniem.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2016
Wytwórnia Octu i Majonezu „Ocetix” Sp. z o.o. wprowadziła na rynek majonez pomorski extra, który jest produkowany według tradycyjnej receptury z użyciem najwyższej jakości surowców. Dzięki niemu sałatki i śledzie, a w szczególności jajka będą smakowały wyśmienicie. Jego konsystencja i delikatny smak pozwala również na zastosowanie, jako element dekoracyjny różnych potraw. Polecamy na świąteczny stół.
Komentarze