Sałatka brokułowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
SOS:
Do jogurtu dodać zmiażdżone ząbki czosnku, majonez, przyprawy oraz trochę soku wyciśniętego z cytryny, następnie dokładnie wymieszać lub zmiksować.
Brokuły wrzucić na osolony wrzątek, gotować 6 minut. Odcedzić, wystudzić, podzielić na małe różyczki.
Jajka ugotować na twardo, pokroić wraz z pomidorami na ćwiartki. ser feta pokroić w kostkę. migdały przesmażyć na patelni na złoty kolor (bez oleju/tłuszczu).
Brokuły, pomidory i jajka ułożyć na przemian (zdjęcie nr.1) w przeźroczystej misce/salaterce (można zostawić kilka do dekoracji). następnie zalać sosem czosnkowym, posypać migdałami i udekorować pozostałością pomidora, brokuła, jajka oraz sera feta.
Komentarze