ryba z iławy

Ocena:

4.51 (160)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
przepis jest łatwy i szypki

Składniki:

  • 1kg.filetów z ryby , panierka:3szk.mąki.1szk.mleka,3/4szk.wody gazowanej,3jaja.2łyż.oleju szczypta cuku, zalewa:1/2szk.oleju,3łyż.cukru,1łyż octu,1mały koncentrat pomidorowy,2/3szk.wody gazowanej,3 liście laurowe,5ziarek ziela angielskiego,1 cebula,4ogórki kiszone

Ryba z iławy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • składniki panierki dokładnie mieszamy,optaczamy filety i smarzymy.robimy zalewe- pokrajaną cebule podsmarzamy,ogórka kroimy w kostke dodajemy reszte składników zalewy,zagotowujemy,wcześniej usmarzone w panierce filety przekładamy gorącą zalewą smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne