Ryba po cygańsku

kolejna wariacja z filetami w roli głównej

rybaPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
900.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 196 głosów)

Składniki:

  • - 1 kg filetów z ryb
  • - 3 duże cebule
  • - 1/2l marynowanej papryki
  • Sos:
  • - 1/2 szkl wody
  • - 1/2 szkl oleju
  • - 3 łyżki dobrego ketchupu
  • - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • - 3 łyżki cukru
  • - 3 łyżki octu
  • - 3 ziarnka ziela angielskiego
  • - 3 liście laurowe
  • - płaska łyżka soli
  • - łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Panierka: jajka, przyprawa delikt, czerwony pieprz – rozbij na jednolitą masę, dodaj mąkę pszenną , wymieszaj, ciasto ma być dość gęste.
  • Rybę obtaczaj w mące a następnie wrzuć do panierki, wymieszaj i usmaż.
  • Zalewa: Składniki zalewy zagotuj, dodaj do tego 3 duże cebule posiekane w kostkę, wcześniej sparzone, oraz 1/2litra papryki marynowanej również pokrojonej w kostkę.
  • Filety ułóż w głębszym naczyniu, wlej zalewę, odstaw na noc do lodówki.

Kalorie: 900.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy