Racuchy z rodzynkami

Inna forma tradycyjnych racuchów z jabłkami i bakaliami / rodzynkami.

Dodany przez:

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
25 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 jajo
  • 2 kefiry naturalne (2x 400ml)
  • szczypta soli
  • mąka
  • rodzynki lub drobne bakalie
  • 5-7 niedużych jabłek
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Na sam początek obieramy jabłka i kroimy w dośc drobną kostkę. W gorącej wodzie przez 10 minut moczymy rodzynki i odlewamy wode.
  2. Do kefirów dodajemy jajko sól dokładnie mieszamy, gdy jest za gęste dodajemy troszkę mąki. Później wsypujemy jabłka i rodzynki/bakalie mieszamy i wykladamy na rozgrzana patelnię z odrobiną tłuszczu i smażymy placuszki lub inny dowolny kształt z obu stron aż się zarumieni.
  3. W przepisie nie ma dodatku cukru, a zapewniam że po usmażeniu są dość słodkie dzieki bakaliom i rodzynkom
obiad przekąska deser naleśniki jabłka bakalie racuchy szybko rodzynki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze