Racuchy z rodzynkami

Inna forma tradycyjnych racuchów z jabłkami i bakaliami / rodzynkami.

DeseryracuchyNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 171 głosów)

Składniki:

  • 1 jajo
  • 2 kefiry naturalne (2x 400ml)
  • szczypta soli
  • mąka
  • rodzynki lub drobne bakalie
  • 5-7 niedużych jabłek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Na sam początek obieramy jabłka i kroimy w dośc drobną kostkę. W gorącej wodzie przez 10 minut moczymy rodzynki i odlewamy wode.
  • Do kefirów dodajemy jajko sól dokładnie mieszamy, gdy jest za gęste dodajemy troszkę mąki. Później wsypujemy jabłka i rodzynki/bakalie mieszamy i wykladamy na rozgrzana patelnię z odrobiną tłuszczu i smażymy placuszki lub inny dowolny kształt z obu stron aż się zarumieni.
  • W przepisie nie ma dodatku cukru, a zapewniam że po usmażeniu są dość słodkie dzieki bakaliom i rodzynkom

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy