Pulpeciki z wołowiny

Przygotowanie: 1 godz. 25 minut Porcja: 410 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne pulpety

Czas przygotowania:
2godz. 25min.
Kalorie:
410 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 165 głosów)

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 10 dag puree ziemniaczanego
  • cebula
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 5 łyżek śmietany
  • jajko
  • kilka gałązek natki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Pulpeciki z wołowiny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę posiekać. Łyżkę masła stopić na patelni, wrzucić cebulę, zeszklić. Natkę umyć, posiekać.
  • Mieloną wołowinę, puree ziemniaczane, cebulę, bułkę tartą, śmietanę, jajko i natkę dokładnie wyrobić, przyprawić solą.
  • Z masy uformować małe pulpety, przykryć, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Pozostałe masło i olej rozgrzać w głębokiej patelni, wrzucić pulpety, smażyć ze wszystkich stron na rumiano. Podawać z żurawiną.

Kalorie: 410

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: