Pudding ryżowy z gruszką

Pudding ryżowy z gruszką z książki "Moje życie z Hashimoto i SIBO" Kasi Dziurskiej to pomysł na zdrowy deser lub słodkie drugie śniadanie. Przepis jest bardzo prosty, szczególnie polecany osobom, u którym zdiagnozowano Hashimoto lub/i SIBO, a które nie chciałyby rezygnować z domowych słodkości.

pudding

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.52 z 176 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Ryż ugotuj w mleku z dodatkiem cynamonu. Pod koniec gotowania dodaj gruszki – niech się podduszą.
    Na talerzu dodaj płatki migdałowe.

Porady

  • ryż odmierzamy "na sucho"
  • ryż jaśminowy możemy zamienić na ryż basmati
  • gotowy pudding ryżowy dekorujemy sezonowymi owocami
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy