Pierś z indyka z marchewką

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 6 minut Porcja: 505 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Pierś z indyka z marchewką

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
505 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pierś z indyka (ok. 1, 5 kg)
  • 20 dag minimarchewek z puszki
  • 15 dag ostrego żółtego sera
  • łyżeczka masła
  • koperek
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Marchewki osączyć z zalewy (1/3 szklanki zalewy zachować). Ser pokroić w słupki. Mięso lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem. Ostrym nożem zrobić kilka nacięć, w każde włożyć marchewkę. Pierś związać.
  2. Do ceramicznego naczynia do gotowania w mikrofalówce wlać zalewę, dodać masło, doprawić pieprzem i wymieszać. Włożyć mięso i  postawić na talerzu obrotowym. Ustawić moc na 450 W i termoobieg na 200˚C. Piec 15 minut. Przed podaniem przybrać koperkiem.
mięso obiad marchewka żółty ser pierś z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze