Pierś z indyka z marchewką

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 6 minut Porcja: 505 kcal Składniki na 4 porcje

dania mięsne

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
505.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 194 głosów)

Składniki:

  • pierś z indyka (ok. 1
  • 5 kg)
  • 20 dag minimarchewek z puszki
  • 15 dag ostrego żółtego sera
  • łyżeczka masła
  • koperek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchewki osączyć z zalewy (1/3 szklanki zalewy zachować). Ser pokroić w słupki. Mięso lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem. Ostrym nożem zrobić kilka nacięć
  • w każde włożyć marchewkę. Pierś związać.
  • Do ceramicznego naczynia do gotowania w mikrofalówce wlać zalewę
  • dodać masło
  • doprawić pieprzem i wymieszać. Włożyć mięso i  postawić na talerzu obrotowym. Ustawić moc na 450 W i termoobieg na 200˚C. Piec 15 minut. Przed podaniem przybrać koperkiem.

Kalorie: 505.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy