Pesto pistacjowe z rukolą

Ocena:

4.43 (141)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 350 kcal

Składniki:

  • 3 dag wyłuskanych pistacji
  • 10 dag rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 dag sera pecorino
  • ok. 1/2 szklanki oliwy
  • sól

Pesto pistacjowe z rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rukolę opłukać, osuszyć, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pistacje posiekać.
  • Rukolę, czosnek, pistacje i ser zmiksować. Miksując, dodawać stopniowo oliwę. Przyprawić solą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne