Pesto pistacjowe z rukolą

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 350 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sosy pesto

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
350 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 141 głosów)

Składniki:

  • 3 dag wyłuskanych pistacji
  • 10 dag rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 dag sera pecorino
  • ok. 1/2 szklanki oliwy
  • sól

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Posiłek:

Pesto pistacjowe z rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rukolę opłukać, osuszyć, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pistacje posiekać.
  • Rukolę, czosnek, pistacje i ser zmiksować. Miksując, dodawać stopniowo oliwę. Przyprawić solą.

Kalorie: 350

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: