Przepisy użytkownika
Czas przygotowania:
40 min.

Pyszna, soczysta karkówka podana z zieloną fasolką owiniętą boczkiem z grilla.
Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
Poziom trudności:
Średni
Czas przygotowania:
30 min.

Quesadilla z kurczakiem to pyszne i proste danie, z którego słynie kuchnia meksykańska. Dorzuć jeszcze trochę warzyw i wartościowy obiad zrobisz w kilka chwil. Quesadillę podawaj z guacamole lub kwaśną śmietaną. Takie danie można też podać na imprezie lub rodzinnym spotkaniu. Quesadilla z kurczakiem jest pyszna!
Quesadilla z kurczakiem i warzywami
Czas przygotowania:
50 min.

Doskonałym przykładem prostego i sycącego dania znad basenu Morza Śródziemnego są drobne kluseczki zwane gnocchi,
Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Czas przygotowania:
30 min.

Dodatkami, które odsłonią nowe oblicze złocistej polenty stać się może trio najbardziej podstawowych składników kuchni włoskiej, do których zaliczają się świeże i soczyste pomidory, ser oraz tymianek.
Polenta zapiekana z serem i pomidorkami koktajlowymi
Czas przygotowania:
60 min.

Wywodzące się z północno-wschodniej Francji kruche ciasto z apetycznym, wytrawnym nadzieniem, to idealny smakołyk na letnie przyjęcia.
Imprezowy rarytas: Quiche z kurkami i świeżym cząbrem
Czas przygotowania:
45 min.

Mąkę posiekać z masłem. Dodać jajko, sól, wodę i zarobić ciasto. Włożyć do lodówki na 15 minut. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem blaszkę do pieczenia tart, wysmarowaną masłem.