REKLAMA

Pasztet z jajek i pieczarek

pasztet nie musi być zajęczy ;)

dodany przez: Aida aida

jajka na twardo Pasztet Przekąski

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.34 z 189 głosów)


Składniki:

  • 13 jajek
  • 250 g pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 250 g sera zółtego
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanka gęstej śmietany
  • natka piertuszki
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Jak zrobić Pasztet z jajek i pieczarek?
Kroki przygotowania:

  • Przepis znalazłam na stronie Olgi Smile...coś innego a jakie dobre...mmm :)
  • 10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
  • Ser żółty i jajka zetrzeć na tarce (duże oczka).
  • Pieczarki oraz cebulę oczyścić. Zetrzeć również na tarce (duże oczka) i usmażyć na łyżce oleju.
  • W wysokim (dużym) naczyniu mieszam, jajka na twardo, ser żółty, pieczarki z cebulką, posiekaną natkę, śmietanę, bułkę tartą, jajka surowe (3 sztuki); doprawiam do smaku.
  • Powstałą masę przekładam do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą.
  • Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Po wystudzeniu, kroimy w plastry i podajemy z sosem tatarskim, chrzanem etc

Porady

Zobacz też: pasztet z dzika

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: