Pasta z jajek i tuńczyka

pyszna pasta do kanapek, na codzień i na party

majonezPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 175 głosów)

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym (najlepiej sałatkowego, mocno rozdrobnionego)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz czarny mielony

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach... Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem - wystarczy dodany majonez.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy