Pasta z jajek i tuńczyka
Pasta z jajek i tuńczyka - Przepis na Pasta z jajek i tuńczykapyszna pasta do kanapek, na codzień i na party

Składniki:
- 5 jajek
- 1 puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym (najlepiej sałatkowego, mocno rozdrobnionego)
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3-4 łyżki majonezu
- do smaku: sól, pieprz czarny mielony
Rodzaj diety:
Kroki wykonania:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez, szczypiorek, doprawić pastę solą i pieprzem. Podawać na kromkach pieczywa, krakersach... Pieczywa do kanapek z taką pastą nie smaruję już masłem - wystarczy dodany majonez.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
20 min.

Smaczna pasta do chleba.
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
10 min.

Pasta na kanapki z tuńczyka, jajek i ogórków konserwowych
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
10 min.

Pomysł na prostą w wykonaniu pastę z tuńczyka. Polecam serdecznie. Mniam, mniam.
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
20 min.

pasta ta jest prosta i smaczna
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
25 min.

Idealna na każdą kolację i nie tylko.Szybka w przygotowaniu, a u mnie w domu wszyscy ją uwielbiają.
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
15 min.

Pasta jesz smaczna i szybka w przygotowaniu.
Pasta z jajek
Czas przygotowania:
30 min.

szybko i smacznie
Pasta z tuńczyka na kanapki
Czas przygotowania:
20 min.

Świetna na kanapki.
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania:
25 min.

pyszna pasta do kanapek...
Pasta z jajek i zieleniny
Czas przygotowania:
15 min.

doskonała na śniadanko