Pasztet pieczony w słoikach!!!

Pasztet idealny na kanapki !!!

dodany przez: sasza sasza

wątróbka przekąski

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.32 z 212 głosów)

Składniki:

  • 2kg słoniny
  • 1kg mięsa (wieprzowego)
  • 1kg wątróbki
  • 5 jajek
  • 4 cebule
  • sol,pieprz do smaku.
  • wychodzi sześć 0.5l słoików

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na zimno

Pasztet pieczony w słoikach!!! - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Słoninę,mięso,wątróbkę,cebule zmielić (na drobnych oczkach.) Zmielone dodatki doprawić solom pieprzem i dodać jajka.Słoiki przed nakładaniem pasztetu trzeba wyparzyć w piekarniku żeby były suche i czyste.Do słoików nakładamy przygotowany surowy pasztet tylko nie nakładamy do pewna bo przy pieczeniu zacznę wyciekać.Nakładamy trzy czwarte słoika.Pieczemy w piekarniku około 1godz,45min po wyjęciu z piekarnika zakręcamy słoiki i stawiamy dnem do góry.Ma być dobrze upieczony żeby długo stal w spiżarni
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: