Pasta z makreli ze szczypiorkiem i koperkiem

Pomysł na dodatek do pieczywa lub przekąsek - domowa pasta z makreli ze szczypiorkiem i koperkiem, z dodatkiem ogórków konserwowych i jajek na twardo. Łatwa do przygotowania pasta zasmakuje całej rodzinie.

dodany przez: Promocja

Pasty

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.45 z 151 głosów)


Pasta z makreli ze szczypiorkiem i koperkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Ostrożnie i bardzo dokładnie oddzielamy mięso z makreli (uwaga na ości) i przekładamy do miski.

  • 2.

    Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu, razem z ogórkami kroimy na drobna kostkę. Przekładamy do miski z makrelą.

  • 3.

    Zioła siekamy i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt, a do smaku sól i pieprz.

Porady

Szczypiorek ma dosyć ostry, mocno wyczuwalny cebulowy smak i zapach. Jest popularnym dodatkiem do jaj pod każdą postacią. Ze względu na swój wygląd często używa się go do dekoracji past, kanapek, sałatek, twarogu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy