Pomysł na dodatek do pieczywa lub przekąsek - domowa pasta z makreli ze szczypiorkiem i koperkiem, z dodatkiem ogórków konserwowych i jajek na twardo. Łatwa do przygotowania pasta zasmakuje całej rodzinie.
(średnia 4.45 z 151 głosów)
Ostrożnie i bardzo dokładnie oddzielamy mięso z makreli (uwaga na ości) i przekładamy do miski.
Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu, razem z ogórkami kroimy na drobna kostkę. Przekładamy do miski z makrelą.
Zioła siekamy i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt, a do smaku sól i pieprz.
pasty - zobacz inne inspiracjePorady
Szczypiorek ma dosyć ostry, mocno wyczuwalny cebulowy smak i zapach. Jest popularnym dodatkiem do jaj pod każdą postacią. Ze względu na swój wygląd często używa się go do dekoracji past, kanapek, sałatek, twarogu.
Komentarze