Paprykarz cielęcy

Ocena:

4.5 (183)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Pyszny paprykarz z delikatnym mięskiem

Składniki:

  • 60 dag cielęciny bez kości
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 2 pomidory
  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • vegeta, pieprz do smaku

Paprykarz cielęcy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 2cm. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso, przyprawić, podsmażyć razem. Dodać 2 łyżki wody i dusić 10 minut. Obrane pomidory i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę, dodac do mięsa i dusić pod przykryciem 25 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wymieszać śmietanę z odrobina wody i mąką, wlać do potrawy, zamieszać, zagotować. Podawać w wieńcu ryżu ugotowanego na sypko posypane zieleniną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne