Papryka faszerowana

Przygotowanie: 20 min Pieczenie: 20 min Porcja: 165 kcal Składniki na 4 porcje

papryka faszerowanaPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
165.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 40 dag szpinaku
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • 5 dag bułki tartej
  • 10 dag twarożku
  • 2 łyżki posiekanych pistacji
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Papryki umyć, ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Szpinak opłukać, blanszować 3 min w osolonym wrzątki. Odcedzić, posiekać.
  • ■ Cebulę oraz czosnek obrać, drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem. Dusić kilka minut.
  • ■ Twarożek rozdrobnić, wymieszać z bułką tartą i pistacjami. Połączyć ze szpinakiem.
  • ■ Farszem napełnić papryki, przykryć ściętymi wierzchami. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C.

Kalorie: 165.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy