papryka_faszerowana

Papryka faszerowana

Ocena:

4.48 (192)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Papryka faszerowana

Składniki:

  • 5 papryk średniej wielkości
  • 750 g mielonego /ja używam mielonego z indyka/
  • torebka ryżu ugotowanego na sypko
  • 2 cebule
  • jajko

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Papryki przekroić, wyjąć pestki.
  • 2. Mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą, jajkiem i ryżem, doprawić do smaku. Nafaszerować papryki i piec w piekarniku około 1 h 15 minut.
  • 3 Do farszu można dodać inne warzywa wg, uznania. Można też dać trochę koncentratu pomidorowego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne