Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

dodany przez: Elcia84

papryka faszerowana przekąski

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 192 głosów)

Składniki:

  • 5 papryk średniej wielkości
  • 750 g mielonego /ja używam mielonego z indyka/
  • torebka ryżu ugotowanego na sypko
  • 2 cebule
  • jajko

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Papryki przekroić, wyjąć pestki.
  • 2. Mielone wymieszać z drobno posiekaną cebulą, jajkiem i ryżem, doprawić do smaku. Nafaszerować papryki i piec w piekarniku około 1 h 15 minut.
  • 3 Do farszu można dodać inne warzywa wg, uznania. Można też dać trochę koncentratu pomidorowego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy