Papryka faszerowana

Bardzo fajny sposób na paprykę...

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 papryki w różnych kolorach
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu długoziarnistego
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 30dag sera żółtego

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić wzdłuż na pół , usunąć ziarenka i posolić . Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, rozgniecionym czosnkiem, przyprawami i koncentratem pomidorowym , powinno mieć dość ostry , mocny smak. Farszem napełnić połówki, posypać serem i wstawić do piekarnika na ok. 20 min. w temp. 170* . Można nakłuć papryki , by nie popękały
mięso warzywa obiad ryż
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze